Slaapkamer.jpg

Eenvoud, rust en charme

Gastenhuis

het huis

Ons gastenverblijf is eenvoudig, ecologisch en charmant en ligt op een prachtige helling met wijde uitzichten over de vallei. Hier zal je geen televisie bespeuren – de nachtegaal vergezelt je dromen. In de tuin ligt het zwembad verscholen, omringd door witte parasols en ligstoelen. Geniet van het panorama, neem een goed boek mee, vergeet de drukte en ontspan in onze informele idylle...

We beschikken over vijf kamers, verdeeld over twee verdiepingen. Elke kamer heeft een eigen badkamer en is uitgerust met airconditioning. Vanuit de kamers heeft u een schitterend uitzicht op de Farfavallei.

Er is een goede WiFi-verbinding in de gemeenschappelijke ruimtes.

diner

We houden van koken. We gebruiken zelfgeteelde of lokale ingrediënten om onze versie te maken van traditionele gerechten: zelfgemaakte pasta, het beste lokale brood, Elisabeths confituren, heerlijke huiswijn, koffie crème brûlée,... De diners zijn voor veel gasten het hoogtepunt van hun verblijf in Le Mole sul Farfa! Het vegetarische viergangenmenu kost €35 per persoon.


de omgeving

Er is oneindig veel te doen – of helemaal niets! Ontspan en geniet van de natuur, direct vanuit je slaapkamerraam. In de zomer kom je tot rust aan het zwembad, met schitterend zicht op de vallei. 

We stippelden enkele mooie wandelingen uit. Noordwaarts, naar de hoge weilanden van de Monti Sabini. Of zuidwaarts, naar de gorge van Farfa, de mysterieuze ruïnes van de molens en zo verder naar de Benedictijnse Abdij van Farfa, een belangrijk kenniscentrum in middeleeuws Europa.

We helpen je graag met het uitstippelen van wandelingen en stadsbezoeken.

rondleidingen

We gidsen je graag rond op de archeologische site van de Romeinse villa van Monte. Aanpalend ligt de eeuwenoude olijfgaard. Sommige olijfbomen zijn gigantisch. Recent onderzoek heeft aangetoond dat deze bomen unieke variëteiten zijn. Het is verleidelijk (en mogelijk) te concluderen dat de olie van deze bomen nog exact smaakt zoals die van het antieke Rome. Geschiedenis om op te eten!

De rondleiding duurt 1u15 en kost €10 per persoon.